۱۳۹۰ آبان ۹, دوشنبه

فراخوان کاندیداتوری کمیته های تخصصی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران


مسئولین محترم نمایندگی ها و کمیته ها
 با عرض سلام و ادب
 برطبق اساسنامه کانون دوره یکساله (2011) مسئولین کمیته ها (ادیان، زنان، کودکان، اقوام، دانشجو و روابط عمومی) و اموراینترنتی در پایان سال خاتمه خواهد یافت و درتاریخ  یکشنبه 11 دسامبر2011 همزمان با برگزاری کنگره سال 2011 کانون دفاع از حقوق بشر در ایران برای انتخاب مسئولین  برای دوره یکساله 2012  انتخابات برگزار میگردد.
چناچه افراد علاقمند به کاندیداتوری برای این مسئولیتها با توجه به شرایط عمومی انتخاب مسئول کمیته (داشتن اقامت درآلمان یا همکاری با کمیته مربوطه و یا تائید هیئت رئیسه و مجمع عمومی) در آن نمایندگی می باشند. لطفاً همکاری فرمائید تا ایشان حداکثر 30 نوامبر 2011 کاندیداتوری خود را به کمیته روابط  عمومی اعلام نمایند .
1 . بدیهی است که متقاضی همراه معرفی نامه مسئول نمایندگی خود ، نحوه و سابقه همکاری در کانون را تا 30 نوامبر 2011 ارسال نماید.
2 . متقاضی لازم است که طرح و برنامه کاری آینده خود را بصورت مدون تا 30 نوامبر 2011 ارسال نماید .
3. کلیه سیاست و برنامه های کانون، انتخاب اعضا و مسئولین براساس اکثریت آرا ( حداقل شصت درصد )حاضرین می باشد.
4 . در صورت نیازبه اطلاعات بیشتر می توانید با ایمیل کمیته تماس حاصل نمائید .
مسئول کمیته روابط عمومی           
                                                                                                     

۱۳۹۰ آبان ۶, جمعه

بیانیه عفو بین الملل در باره تایید حکم اعدام دو فعال کرد

بیانیه عفو بین الملل در باره تایید حکم اعدام دو فعال کرد



 

خبرگزاری هرانا – عفو بین الملل با صدور بیانیەایی خواستار لغو حکم اعدام دو زندانی سیاسی کرد شد. در این بیانیه به وضعیت سیاسی کرد‌ها در ایران، احزاب کردستانی و همچنین حملات اخیر ایران و ترکیه به مناطق مرزی و هدف قرار دادن غیرنظامیان نیز اشاره شده است. متن این بیانیه که توسط همکاران این خبرگزاری ترجمه شده است به شرح زیر است:
تایید حكم اعدام زانیار و لقمان مرادی
سازمان عفو بین الملل در این بیانیه به تایید حکم اعدام دو فعال دربند کرد از سوی دیوان عالی جمهوری اسلامی ایران اشاره نموده و می‌نویسد: «زانیار ولقمان مرادی در تاریخ ۲۲ دسامبر ۲۰۱۰ از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام قتل فرزند امام جمعه مریوان به اعدام محکوم شدەاند.»
بر اساس این بیانیه اتهام زانیار و لقمان مرادی محاربه، مفسد فی الارض و همکاری با حزب کومله عنوان شده است.
در ادامه این اطلاعیه سازمان عفو بین الملل با انتقاد از نحوه دادگاهی این دو زندانی کرد می‌نویسد: «دادگاهی این افراد تنها ۲۰ دقیقه به طول انجامیده است و علیرغم تقاضای آن‌ها برای ارسال پرونده به دادگاه تجدیدنظر، حکم اعدام در تاریخ ۱۲ اکتبر بار دیگر از سوی دیوان عالی کشور تایید شد.»
عفو بین الملل در اطلاعیه خود عنوان کرده است که بنا به تحقیقات انجام شده از سوی این سازمان، زانیار مرادی در هنگام دستگیری ۱۷ سال داشته است.

زانیار مرادی در اول آگوست سال ۲۰۰۹ و لقمان مرادی در تاریخ ۱۷ اکتبر‌‌ همان سال از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در مریوان بازداشت شدند. این دو زندانی کرد پس از گذشت ۹ ماه بازداشت در سلولهای انفرادی اداره اطلاعات، در دسامبر سال ۲۰۱۰ به بند ۴ زندان رجایی شهر کرج منتقل شدن

اظهار تأسف و همدردی با آسیب دیدگان زلزله و تسلیت به خانواده جانباختگان در شهرهای شرقی ترکیه

 






آنسان های آزاده
اعضای کانون دفاع از حقوق بشر در ایران با اظهار تأسف و همدردی با آسیب دیدگان و تسلیت به خانواده جانباختگان در شهرهای شرقی ترکیه، که جمعی از هموطنان پناهجو و پناهنده ایرانی نیز در شهر وان مورد آسیب قرار گرفته و دولت ترکیه متاسفانه اجازه خروج از این ناحیه و عدم اسکان این عزیزان را منطقه امن دیگری نمیدهد.
 بدینوسیله این کانون از دولت ترکیه درخواست دارد، که سریعا نسبت به اجازه خروج و اسکان این عزیزان و حفظ جان پناهجویان ایرانی را اقدام سریع و عاجل نماید.
همچنین از تمامی هموطنان آزاده و انساندوست خواهان همراهی و کمک به این اسیب دیدگان از طریق سازمان های هلال احمر ترکیه، صلیب سرخ کشورهای متبوع خود  و یا سازمانهای رسمی زیربط میباشیم.
لازم به ذکراست که کانون دفاع از حقوق بشر در ایران و تمامی نمایندگی های تحت پوشش آن، در خصوص کمک به آسیب دیدگان این واقعه دردناک هیچ گونه اقدام مستقل را تدارک ندیده است. بدیهیست کلیه اطلاعیه ها و بیانیه ها و فراخوان ها این کانون که فقط با نام کانون دفاع از حقوق بشر در ایران صادر و منتشر میشود معتبر می باشد .
329
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

گزارش نقض حقوق کودک و نوجوان در مهرماه 1390 ومراکز تائثیر گذار




نهاد های دولتی
 عقد سه دختر زیر ۱۰ سال در آذربایجان غربی
مدیر کل ثبت احوال آذربایجان غربی از ثبت رسمی وقوع ازدواج سه دختر زیر ۱۰ سال از ابتدای سال جاری تاکنون در این استان خبر داده  افزود: در این مدت ازدواج ۲۳ مورد پسران زیر ۱۵ سال در دفا‌تر ازدواج این استان ثبت شده است. هرانا 04 مهر ماه 1390
۲۰ درصد کودکان در ایران با اختلالات روانی روبه ‌رو هستند
عباسعلی ناصحی، مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، در نشست خبری به مناسبت روز جهانی کودک گفته است در حالی که آمار اختلالات روانی در جامعه ما در سطح بالایی قرارد ارد، بررسی‌ها نشان می‌دهد دست‌کم ۲۰ درصد کودکان کشور نیز با اختلالات روانی روبه‌رو هستند. هرانا 13 مهر ماه 1390
معلم بسيجي, دانش آموز راهنمايي را به ضرب كتك به بيهوشي كشاند
در زرين شهر اصفهان, يك معلم بسيجي كه در يك مدرسه راهنمايي تدريس مي كرد, يكي از دانش آموزان را به بهانه «توهين به نظام» تا از حال رفتن و بيهوشي دانش آموز كتك زد. آژانس ايران خبر 26 مهر ماه 1390
مرگ مشکوک نوجوان ، سرباز  وظیفه

۱۳۹۰ مهر ۲۵, دوشنبه

موارد نقض حقوق کودکان درشهریور ماه 1390

2 – افشین حیرتیان فعال حقوق کودک و شهروند بهایی روز شنبه ۲۹ مرداد‌ماه بازداشت شده است.بازداشت وی در حالی که در حال خروج از منزل مسکونی خود بوده است صورت گرفته است و طبق پیگیری‌هایی خانواده‌ی وی، حیرتیان هم‌اکنون در بند ۳۵۰ اوین نگه‌داری می‌شود.  کمیته گزارشگران حقوق بشر 01 شهریور 1390
3 – گزارشی تصویری از کشتار بیرحمانه‌ کودکان در مرز اقلیم کردستان عراق و ایران تصاویری  مربوط به‌ بمباران هواپیماهای ترکیه‌ و توپخانه‌های سپاه پاسداران ایران به‌ نواحی کرد نشین مرزی . رسانه های خبری 2 شهریور 1390
4 – گزارش تصویری از دختر بچه ای که  پدرش میگوید: راننده یک خودروی پراید  کودک او را مورد ضرب و شتم قرار داده ولی شاهدان عینی می گویند که دختر قبل از رفتن به اتاق عمل دست پدرش را بوسیده و گفته: « بابا دیگه ما رو کتک نزن »   کمیته کودک و نوجوان   2 شهریور 1390

گزارش نقض حقوق زنان درشهریور ماه 1390


کمیته  دفاع از حقوق زنان 
تهیه کننده: روناک ایــــازی
ماده ی 3 اعلامیه ی جهانی حقوق بشر:
“هر کس حق زندگی، آزادی و امنیت شخصی دارد و هیچ کس نمی تواند و نباید بتواند این حق حیاتی و اساسی را سلب کند
ماده 5 اعلامیه جهانی حقوق بشر
احدی را نمیتوان تحت شکنجه یا مجازات یا رفتاری قرار داد که ظالمانه و یا برخلاف انسانیت و شئون بشری یا موهن باشد.
آنچه در زیر می آید بخش کوچکی است از موارد نقض گسترده، مستمر و برنامه ریزی شده حقوق زنان  کشورمان توسط رژیم جمهوری اسلامی در شهریور ماه 1390 میباشد .
گزارش ذیل با توجه به محدودیتها و مشکلات متعدد گرد آوری اخبار و عدم امکان فعالیت آزادانه نهادها و سازمانهای مستقل دفاع از حقوق بشر در ایران تعداد 39  مورد نقض حقوق توسط کمیته دفاع از حقوق زنان به ثبت رسیده که منعکس کننده تمامی ابعاد و وسعت نقض حقوق بشر در ایران نبوده و تنها حکایتگر بخش کوچکی از آن می باشد.

گزارش نقض حقوق جوان و دانشجو (شهریور 90)


کمیته دفاع از حقوق جوان و دانشجو
تهیه کننده: امیرافشین حیدری
آنچه در زیر می آید بخش کوچکی است از موارد نقض گسترده، مستمر و برنامه ریزی شده حقوق جوانان و دانشجویان کشورمان توسط رژیم جمهوری اسلامی در شهریور ماه 1390.
گزارش ذیل با توجه به محدودیتها و مشکلات متعدد گرد آوری اخبار و عدم امکان فعالیت آزادانه نهادها و سازمانهای مستقل دفاع از حقوق بشر در ایران منعکس کننده تمامی ابعاد و وسعت نقض حقوق بشر در ایران نبوده و تنها حکایتگر بخش کوچکی از آن می باشد.
گزارش آماری
در شهریور ماه سال جاري تعداد 36  مورد نقض حقوق دانشجویان در ایران توسط واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به ثبت رسیده است که در بر گیرنده 9% مجموع موارد ثبت شده نقض حقوق بشر در شهریور ماه می باشد.