۱۳۹۰ تیر ۲۶, یکشنبه

نامه عیسی سحر خیز

عیسی سحرخیز از زندانیان مشهور اسیر در زندان رجایی شهر، از این زندان نامه ای به احمد شهید گزارشگر ویژه ی حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران نوشته است. به گزارش کلمه به نقل از وبگاه فرزند عیسی سحرخیز، متن این نامه به شرح زیر است: جناب آقای دکتر احمد شهید
با سلام،
اینجانب عیسی سحرخیز، از زندانیان سیاسی بازداشت شده در پی کودتای انتخاباتی سال ۲۰۰۹، که با گذشت نیمی از دوران محکومیت، اجازه برخورداری یک روزه نیز از حق قانونی خود در استفاده از مرخصی، حتی جهت درمان پزشکی خویش نداشته ام، می باشم.

جناب آقای احمد شهید!
شنیدن خبر انتخاب شما به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در ایران، سبب دلگرمی من و بسیاری دیگر از زندانیان سیاسی شده است، چرا که امید داریم شما بتوانید اوضاع اسف بار زندان های جمهوری اسلامی را به جهانیان منعکس نمایید و ندای مظلومیت من و هم بندانم را به جهانیان برسانید.

جناب آقای احمد شهید!
آنچه امروز در زندان های جمهوری اسلامی میرود، جنایت علیه بشریت است و چیزی کمتر ازاقدامات ضد انسانی استالین در اردوگاه های کار اجباری سیبری ندارد. این اقدامات مختص زندانیان سیاسی نیست، و شرایط زندگی زندانیان عادی نیز کم از فاجعه ندارد. حتما مرگ ناگوار هدی صابر، زندانی اعتصاب غذا کرده، در اثر ضرب و شتم زندان بانان را شنیده اید و قبل تر نیز از جزییات مرگ محسن دگمه چی خبر دار شده اید. حتما مختصری از جزییات پرونده پزشکی اینجانب نیز آگاهی دارید و خود مطلع هhttp://www.akhbar-rooz.com/article.jsp?essayId=39225ستید که حتی اجازه بستری شدن بنده و مداوا در یک بیمارستان را نمی دهند. پس به ذکر جزییات نخواهم پرداخت. اما هدف از نگارش این سطور آن بوده که به شما گوشزد نمایم که اوضاع آن چنان نابسامان است که هر آن می توان انتظار وقوع رویدادهای دلخراش دیگری را داشت. چرا که امروز بر من و دیگر هم بندانم آشکار و بدیهی است که استراتژی این نظام، کشتن بی صدا و تدریجی زندانیان معترض است. آن ها عامدانه تصمیم دارند که ما را نابود کنند و مرگ خاموش ما را تدارک دیده اند، چون از زنده بودن ما، حتی در پشت این دیوارها و میله ها می ترسند.

فراخوان

ماده سیزدهم میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سازمان ملل متحد
دولتهای عضو این میثاق، حق هر فرد را جهت برخورداری از آموزش و پرورش به رسمیت می شناسند. آنها می پذیرند که آموزش و پرورش میباید در جهت توسعه کامل شخصیت و حیثیت انسان و احترام فرد به حقوق بشر و آزادیهای اساسی تقویت و هدایت شود. ....
ماده پانزدهم میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سازمان ملل متحد
1- دولتهای عضو این میثاق حقوق زیر را برای هر فرد به رسمیت می شناسند:
الف) مشارکت در زندگی فرهنگی      
ب ) برخورداری از مزایای پیشرفت های علمی و کاربردی آن
ج ) حمایت از منافع مادی و معنوی که در نتیجه اثر علمی، ادبی و هنری فرد بوجود آمده است.
...
جایگاه آموزش و دانشگاه در 

 ج. ا. ایران

فراخوان 

سخنرانی، داستانخوانی بحث وگفتگو درپالتاک 

سخنرانان وموضوع سخنرانی:
ژاله وفا: محقق، روزنامه نگار و فعال سیاسی و اقتصادی
 بررسی وضعیت آموزش و پرورش در جمهوری اسلامی ایران
آراز داراپور: فعال سیاسی
جنبش دانشجویی ، قیام ١٨ تیر و علل شکست
داستانخوانی: میترا درویشیان نویسنده و فعال حقوق بشر
 مکان: پالتاک
Paltalk:
Social Issues and Politics
Human Rights
Kanoon Defa az Hoqoq Bashar dar Iran Iran
 زمان:  شنبه 30 یولی (جولای) ساعت 17.00 به وقت اروپای مرکزی
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
کمیته دفاع از حقوق جوان و دانشجو

۱۳۹۰ تیر ۱۸, شنبه

بازماندگان تجاوز در زندانهای ایران

مرکز اسناد حقوق بشر ایران این گزارش را که مستندی است از رنج و مصائب پنج قربانی- دو زن و سه مرد- که در زندانهای ایران مورد تجاوز قرار گرفته یا شاهد تجاوز بوده و یا تهدید به تجاوز شده اند را منتشر کرد. برای دسترسی اینجا را کلیک کنید

شهادتنامه محمد شمس

مرکز اسناد حقوق بشر ایران شهادتنامه محمد شمس، یکی از جوانان مخالف دولت را منتشر کرد. وی از دستگیری، بازداشت و شکنجه شدن خود که در پی شرکت کردن در تظاهرات اعتراض آمیز نتایج انتخابات ریاست جمهوری در خرداد 1388 اتفاق افتاد سخن می گوید. برای دسترسی به شهادتنامه وی اینجا را کلید کنید

تاریخچه ای از نمایندگان و گزارشگران ویژه سازمان ملل در ایران

مرکز اسناد حقوق بشر ایران این نمودار که حاوی کارکرد نمایندگان و گزارشگران ویژه سازمان ملل در ایران از سال 1359 است را جمع آوری و مستند کرده است. برای دسترسی به تاریخچه و گزارشهای سازمان ملل اینجا را کلیک کنید. 

فراخوان سازمان عفو بین الملل برای آزادی ابوالفضل عابدینی

خبرگزاری هرانا - در ادامه واکنش‌ها نسبت به ادامه بازداشت و محکومت فعالان حقوق بشر در ایران، سازمان عفو بین الملل طی بیانیه‌ای اعتراض آمیز نسبت به ادامه حبس ابوالفضل عابدینی نصر، فعال حقوق بشری در ایران، از همگان تقاضا کرده است تا طی نامه‌ای خطاب به رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، بر آزادی بدون قید و شرط ابوالفضل عابدینی نصر تاکید شوند.
به گزارش تارنمای "میدل ایست برلین" و به نقل از سازمان عفو بین الملل، در این بیانیه از عموم خواسته شده است تا در امیل و نامه خود تقاضا شود که در مورد گزارش‌های مربوط به ضرب و شتم ابوالفضل عابدینی تحقیقات کامل، بی‌طرفانه و فوری صورت گیرد و از مقامات جمهوری اسلامی خواسته شود که عاملین شکنجه و اذیت و آزار ابوالفضل عابدینی نصر بی‌درنگ و در یک دادگاه عادلانه محاکمه شوند.

متن این بیانیه به شرح زیر است: